1 Mai

Telecomenzi in pungi de plastic, manele, muzica populara, sfarait de mici, fum si alcol cat cuprinde. Am fost chemat la n-spe mii de gratare de genul asta. Am refuzat respectos, mergand la ai mei unde bineinteles tot nu am putut scapa de o mica pleeada. Dar per total a fost super, am iesit la plimbare prin gradina, m-am lafait cu distractia mea "penibila": muzica de relaxare, filme, tigari, cafea, somn cat cuprinde. Urasc iesitul la gratar, cu oameni beti care vorbesc aiurea si dupa cateva pahare incep sa se deie buni cu realizarile lor, cu, cunostintele lor, impliniti total si care asteapta de la tine replici de admiratie si sa vii daca poti in contradictoriul lor, laudandu-te si tu cu ale tale. Ei bine, eu nu prea am cu ce ma lauda si poate de asta mi-e greu sa fiu un om intre oameni. Si recunosc sincer ca daca m-apuc sa beau cot la cot, nu ma pot abtine din ale mele si imi iau aula de "mai merge-ti voi si in pula mea" si la urma urmei nu iese bine deloc, asa ca mai bine stau eu acasa frumos si imi vad de ale mele. Oi fi vre-un snob... Cine stie...? Dar pur si simplu nu-mi place! Ma plictiseste, mi-e mila pur si simplu de astfel de distractii, de cat de horor devin oamenii in astfel de situatii. Ha ha ha! Pur si simplu nu pot face fata rasului din nimica, balelor lasate de barbatii beti la vederea fundurilor femeilor si ocosenia acestora, mandre ca sunt admirate. Normal, toti avem nevoie de evadare din viata cotidiana, dar de unde vine acesta caracteristica de termita a omului de a topi tot si de a refula adesea intr-un dezmat penibil pe care mai are si curajul sa-l numeasca viata... Pentru ca majoritatea asta spun, in astfel de situatii, "asta-i viata, bem, mancam si cand ne-o fi mai rau asa sa ne fie!" Habar nu am... Ce m-a apucat sa bag de vina acum? Faptul ca acesti oameni vad "viata" numai asa, iar a doua zi cand trebuie sa intri inevitabil in contact cu ei, pur si simplu nu mai ai cu cine vorbi, pentru ca sunt suparati, stresati revenind in acelasi cotidian penibil care nu se mai numeste "viata" si asta ma afecteaza pentru ca vreau nu vreau sunt prins si eu la mijloc! La urma urmei, vede fiecare lucrurile cum vrea sau cum a fost invatat sa le vada. Pentru mine viata inseamna fiecare secunda ce o traiesc, tot ce ma inconjoara fie ca ma bucura sau ma supara, fie ca-mi place fie ca nu. Si ma simt super ok in ea oricand.

11 comentarii:

  1. Mare dreptate ai !!! Îmi place felul în care vezi și simți lucrurile :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai descris fain ceea ce eu numesc "spirit de turma". E cel care te indeamna sa iesi musai la gratar si la mici, sa te imbeti si sa te simti bine, chiar daca ai datorii mari, la banci si la vecini, chiar daca maine, cand 1 Mai-ul a trecut, esti posomorat si obtuz si cel mai reusit banc necesita traducere, dupa care, in loc de zambet, iti iese o grimasa.
    Eu am fost libera, si am petrecut cum am avut eu pofta. Am mancat cum fac sambata si duminica, am dormit ziua (eveniment!), iar seara am iesit in mall, sa vad ultimele tendinte in moda. :)) Sa constat ca ale mele carpe de acasa valoreaza anul asta de la 100 de lei in sus, deci bine am facut ca nu le-am aruncat, si cam asta a fost. Nu sufar ca n-am iesit la mici si gratar, asa cum face lumea. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La mine-i eveniment cand dorm noaptea :))
      Se pare ca ti-ai petrecut foarte lejer acest timp liber. Ceea ce nu poate fi decat perfect. Si eu am fost prin mall cu sora-mea si nepotu, inainte de paste, dar nu mai vreau :)

      Ștergere
  3. De ce nu mai vrei in mall, daca nu e cu suparare? :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sora-mea voia sa cumpere multe si a luat fiecare magazin la puricat fir a par... Totusi n-a cumparat mai nimic...
      Nepotul voia sa-i faca cadou lui maica-sa un inel asa ca ne-am despartit, pacalindo pe ma-sa ca mergem la buda si m-am dus cu el sa-l ajut sa ia o decizie. Am scapat repede, el a zis asta-mi place! Eu l-am aprobat(chiar are gusturi bune copilul). Ne-am intalnit si bineinteles ca l-am sfatuit pe copil sa nu-i dee cadoul chiar atunci. Plictisiti sa cutreeram de cate doua ori acelasi magazin, m-am dus cu nepotul la un suc, lasand-o pe maica-sa sa-si faca de cap, iar dupa cam o ora apare si ea: "uite ce mi-am luat!" tot un zambet, cu un inel luat de la aceiasi firma. Noroc ca nu era identic. "Si eu ti-am luat mami!" exclama nepotul smecher. Am ras, am stat si am mancat ceva, dupa care am plecat. Pana la urma n-a fost chiar asa de rau :) Dar statul ala...

      Ștergere
  4. railor! :)) spargatori de gasca ce sunteti! :)) nu v-ati dus voi la iarba verde sa dati foc la padure, sa afumati toata zona, sa lasati munti de gunoaie, sa ascultati muzica la maxim pana speriati si cea mai curajoasa vietate din zona etc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu-i bai,ca ai facut tu un efort in locul nostru Tina. Nu?? :))

      Ștergere
    2. gresit! :)))
      nu-mi plac gramezile, nu-mi plac betivii care devin subit extrem de inteligenti si atotstiutori dupa cateva pahare si ... cumplit de libidinosi, nu-mi place cand vecinii ma obliga sa le impartasesc gusturile muzicale, nici urletele, nici ragetele si nici neamurile proaste,iar asta e exact ce gasesti la astfel de zile.
      mi-am pus camera de gat si picioarele la spinare si am fugit de asemenea placeri :)

      Ștergere
    3. Snoaba ce esti!!!
      :)))
      Sa nu se mai intample de-astea!

      Ștergere
  5. :P nu se mai intampla ... pana data viitoare :)

    RăspundețiȘtergere