Proprie analiza

Mor de ras. Ca sa fiu in trend, nu de alta. Suntem o tara de glumeti. Privesc la televizor. De vreo saptamana sunt la ai mei, asteptand inca o noua saptamana de relaxare tot aici, binefacatoare, inaintea plecarii mele in Londra. Nu m-am miscat deloc repede, satul de lumea asta a vitezei. Nu ma grabesc nicaieri, am fugit destul. M-am uitat timp de-o saptamana si la televizor, ca oamenii normali si astfel am ajuns la curent cu ce se-ntampla in tara asta. De ce mor de ras? Dupa criza politica in care glumetul Basescu, este suspendat, are nunta si urmeaza sa-si ia locul in scaunul prezidential, se ridica adversarii lui politici (care totusi au pierdut), premierul Ponta si aliatul Crin, care in loc sa fie macar ei seriosi, aratand o alternativa solida la raul care exista (pentru ca totusi au pretentii de conducatori de tara) se iau la intrecere cu glumetul, aratand impreuna ca pot si ei fi la fel de glumeti si ameninta cu autodenuntarea. Privesc moderatoarele intepate, rele, ce sar la gaturi, incercand sa faca dreptate si interlocutorii isteti si evazivi, nu mai putin glumeti, incercand binenteles, sa decongestioneze elegant si barbateste situatia creata de doamna in flacari. N-am ce face, decat sa stau si sa rad si sa ma-ntreb prosteste, de ce dracu nu m-am putut uita la tv pana acum, sa vad si eu cam unde suntem si cam unde mergem?
In concluzie, nu pot sa zic decat, ca peste doua milioane de romani, tineri toti, sunt plecati din tara, muncind cu demnitate pamanturile altora in timp ce ale noastre raman seci si pustii. Anul asta s-a irigat la noi in tara 10% fata de 1990, in timp ce noi importam spre castigul altora. Pot spune ca nu exista nici un control asupra patronatelor, protejate chiar sa-si faca propriile lor legi care bineinteles nu vor fi niciodata in favoarea angajatului de rand, la noi inca umil si cu capul plecat, cum a fost invatat de comunism, care nici macar nu mai are aer sa discearna nimic din ce spuneti voi, daca spuneti ceva si voteaza pe cel mai glumet, ca-i mai popular si da pe urma la "Cireasa de pe tort" gandindu-se la copii plecati in Spania.
Sorry, Romania, te parasesc si eu...

11 comentarii:

  1. Bine ai revenit, mi-ai lipsit, Adi!
    Inteleg ca in perioada asta ai luat decizii decisive legate de viata ta? Pleci la Londra?
    Da, ai descris cu exactitate Romania zilelor noastre, o tara in care opozitia nu a venit cu lideri carismatici, pregatiti si seriosi, ci cu mascarici.
    Of. Sper ca dincolo sa-ti mearga bine! Sa continui sa scrii si sa vii cu vesti bune, legate de cat de bine iti merge!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merci Claudia! M-am uitat la ce-ai mai facut pe blog. Frumos! Esti un pic melancolica... "Blue Caffe"...
      Da, chiar am schimbat radical totul si plec in London, dintotdeauna, orasul meu preferat.
      Cat de Romania noasta distractiva, ma gandesc acum ca poate mai bine asa. Astea sunt vremurile. Asta-i atitudinea. Totusi, dupa mine, o mare mizerie, in care eu unu nu ma mai pot scalda. E bine sa stai, sa lupti, sa nu te dai batut. Dar ate lupta cu rahaturi, devii incet incet unul dintre ele. Si nu vreau asta.
      Sunt un laudaros, asa ca n-o sa evit sa bag mare.

      Ștergere
    2. Esti laudaros? OK, astept sa te lauzi aici de pe alte meleaguri atunci. In sensul ca sper sa nu uiti de blog, unde te voi citi cu aceeasi placere.
      Sa te insoteasca binele!

      Ștergere
    3. ... :)
      Ma bucur ca ma citesti cu placere. In acest caz, ma voi stradui. Adevarul e ca imi place sa scriu si am facut-o si in acest timp in care nu s-a vazut nimic. Numai ca nu am publicat nimic. Totul a fost mult prea deplasat si personal. Asa ca o las pe alta data, daca o sa fie... Cand o sa fiu sigur ca e bine sau nu.
      Mersi Claudia! :)

      Ștergere
  2. in primul rand:
    Welcome back! :) ca sa fiu in ton cu plecarea la Londra.
    cat despre situatia din tara, ne ducem incet, dar sigur pe rapa. politicienii nosti sunt toti la fel, indiferent din ce partid fac parte. vor puteri nelimitate asupra ciolanului si in loc sa faca ceva pentru tara asta, pierd timpul incercand sa ii reduca pe adversari la tacere.
    patronatele ... sunt cam toti la fel. si prin alte tari sunt cam ca in Romania. poate Anglia e diferita. sper!. dar vei spune tu cum e :). sa nu dea sfantul sa te dai la fund sa nu mai zici nimic :)
    noroc mult!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Thank You my dear!
      Ce pot sa mai zic, Romania Romaniei, prima mea postare pe blog a fost despre ramanerea in tara, despre lupta mea aici si iata ca-au trecut vreo 3 ani de zile de-atunci. N-as putea zice ca mi-a fost chiar asa de rau. Imi placea ce faceam si zic eu ca faceam bine. Proportionat la nivelul meu slabut de studii, castigam bine, aveam masina, laptop si telefon de la firma. Dar m-am oprit pur si simplu, dandu-mi seama ca fuga asta a mea dupa bani(in care am fost prins fara sa-mi dau seama) nu ma caracterizeaza deloc. Clar Anglia e diferita si am foarte mare incredere in pragmatismul englezesc, asa cum e el sec si cum, dupa parerea mea, trebuie sa fie in relatiile extra familiale. Aici mi se pare mie, toti suntem o mare familie. Urasc foarte tare caldurile poporului nostru.
      Merci Tina!

      Ștergere
    2. bafta multa, multa, Adi. sper din tot sufletul sa iti mearga bine si sa aud ca englezii sunt diferiti de ceea ce cunosc si sa aud ca iti merge bine. a trecut prea mult timp de cand nu am mai auzit pe cineva ca ii merge bine.
      deci cand e plecarea?

      Ștergere
    3. P.S.
      :)) mi-am adus aminte.
      si e ok sa iti schimbi ideile. stiu ce ziceai despre plecarea din tara, ca ti-am citit tot blogul, am citit din urma. e ok sa iti schimbi ideile. zicea cineva, cu imi mai amintesc cine, ca oamenii inteligenti isi schimba ideile in functie de evenimente. eu sunt perfect de acord. nu mai sunt timpurile care erau odata, desi nici odata nu era mult prea bine.

      Ștergere
    4. Pe data de 21 luna asta plec. Mie cam tot timpul mi-a mers bine Tina, cu unele exceptii, cand m-am mai plans si eu ca tot omu' si crede-ma ca si de-acum inainte o sa-mi mearga. Am un stil foarte aparte de a ma adapta la orice conditii si am trecut prin mult prea multe ca sa ma mai sperie ceva. Si asta-i adevarul. Cu tot riscul de a parea un mare mare laudaros.

      Ștergere
    5. Hai ca ma bag si eu ca musca-n zar. Asta pentru ca tu mai petreci O ZI, o singura zi pe meleaguri romanesti!!
      Sa nu indraznesti sa uiti de astia care iti doresc sa-ti mearga excelent acolo unde vei fi! Sa dai cate un semn de viata si sa ne spui ca ai facut o miscare inteleapta!
      Sa-ti fie bine, Adi!

      Ștergere