Cum poate un prost sa-ti strice noaptea

Stau pe bloguri si citesc cu mare placere lucruri interesante scrise de altii, uimit de oameni ce mi se aseamana. Cu un pahar de gin tonic langa mine si o tigara aprinsa din nou in camera. Printre ele mai conversez pe mesenger cu un prieten care lucreaza la nonstopul de langa mine, ce ma cheama la el sa-i tin de urat. Nici nu ma gandesc, prea comod, neavand chef nici sa ma duc la frigider sa-mi scot ceva de mancare, desi am o foamee, fascinat cumva de lumea asta virtuala care totusi nu e doar atat. Sunt oameni cu intamplari, cu vise, oameni vii care fac ceva, care isi gasesc timp pentru a arata ca exisa. E vineri noaptea, acum deja ora 4. Nu pot dormi datorita faptului ca am lucrat de noapte in ultimile doua saptamani si mi s-a schimbat practic orarul de somn. Oricum am dormit pana la trei dupamasa.
Numai ca in timp ce vorbeam cu Florin, razand de el ca e nevoit sa asculte un betivan ce tot indruga si sa aiba rabdare cu o tanti ce i se pareau prea scumpe tigarile care oricum au preturile la fel peste tot, imi suna telefonul de serviciu. Cine poate fii, nimeni altul decat cel ce m-a sunat si noaptea trecuta pentru aceeiasi problema, calm si impasibil ca si cand ar fi un lucru normal sa uiti de pe-o noapte pe alta simpla apasare a unui buton. Sunt oameni care ma suna noaptea pentru probleme reale si se scuza pentru deranj inainte de a incepe orice conversatie. Da acest domn nu! Si incepe direct cu: da ma adi! Il ascult cu calm si ii explic din nou ce buton trebe sa apese. Toate bune si frumoase, problema rezolvata, numai ca la 5 minute ma suna din nou, o alta problema, aparuta prin sistemele lui care nici macar nu e o problema, e doar o aberatie.
Pana acum m-am ferit tot timpul sa cred ca exista oameni prosti sigur pe mine ca exista doar oameni cu probleme acordand creditare tuturor. Si totusi se pare ca am gresit acordand creditare acestui domn pe care normal si logic ar trebui sa nu-l bag in seama. Dar nu, eu trebe sa scriu o intreaga povestire despre asta, pentru ca mi-a zgandarit intregul meu sistem de valuori, punand la indoiala faptul ca nu exista oameni prosti. Si totusi... are calitati. Dar nu mai suport sa-i inteleg pe toti!

2 comentarii:

  1. Nu stiu daca e intr-adevar numai prostie sau doar un profund dezinteres. sunt oameni carora poti sa le repeti aceeasi chestie de sute de ori, le intra pe o ureche si le iese pe alta, dar nu pentru ca sunt idioti, ci pentru ca creierul lor e setat sa nu se incarce cu informatie considerata neesentiala pentru el.e mai usor sa f*** pe altul la creier decat sa bagi la cutie. sunt multi asa, din pacate. lipeste-i acolo, pe un perete, pe ceva, o foaie pe care sa scrie mare :"In caz de apasa butonul X" poate ii intra in cap.
    hai, ca bat campii. imi cer scuze.

    RăspundețiȘtergere
  2. :) Nu bati campii deloc tina, din contra, chiar ai dreptate. Cat despre foaia pe care sa scrie mare... :))

    RăspundețiȘtergere