La Cetate

In noua bucatarie cu o cana de cafea, un pahar de cola si o tigara aprinsa, m-am surprins din nou in pozitia mea de ganditor... Doamne ce o urasc! Imi dau seama ca si in poze si in viata ma gasesc de prea multe ori in aceasta stare de sfinx, penibila...
Am fost aseara la cetate unde s-a desfasurat festivalul vinului. Galagie multa, entuziasm, oameni bauti, viata. M-am dus sa ma intalnesc cu ai mei, veniti cu program artistic. Nu rateaza nici un eveniment de genul acesta, sunt o trupa mare de prieteni din sat imbracati in haine nationale ce danseaza si canta pe multe scene afisand traditiile din zona noastra. Mi-s dragi, niste copii... O privesc pe mama zambareata si vesela, o femeie foarte frumoasa. Pe tata serios si nepasator putin afumat de la tuica tare, simpatic.
Ma gandesc cat de dus pot fi eu sa-mi privesc propri parinti ca pe niste copii. Dar asa-i vad sincer si asta-i scoate din minti... Dar nu pot fi altfel, fals.
Cunosc deja toate tertipurile, glumele, discutiile ce au loc la astfel de evenimente, ce-o sa zica ala in urma afirmatiei celuilalt, o melodie ciudata care parca se repeta incontinu. Nu stiu de ce multimile imi dau un disconfort, parca ma simt obligat sa afisez o stare de bine in concordanta cu cea din jurul meu. Pe undeva imi si place, privesc totul ca pe un musuroi de furnici, de sus, din grandomania mea inexplicabila... Dar cine m-o mai fi bagand in seama si pe mine... Alung... Alung cu privirea, cu corpul, cu toate dispozitivele ce le am la indemana.
Esti singur ma, asta-i problema!
Esti pe dracu, asa ai fost tot timpul si-ti place, savurezi nimicnicia, savurezi si tu in felul tau, iti place sa vezi cum li se sterg frustrarile sub aburii alcolului, cum isi abandoneaza grijile, cum devin oameni, cum li se sterg ridurile.
Tu de ce nu poti fi asa, de ce nu te lasi macar odata prada acestei vieti?
Foarte simplu, trebuie calculat totul.

12 comentarii:

  1. :) sper sa nu te deranjeze ce o sa spun. daca nu vrei sa publici comentariul e ok. inteleg. postarea asta mi-a confirmat o idee pe care o aveam mai demult. sub fatada asta de blazare si pragmatism pe care o afisezi aproape constant in postarile tale, sta bine ascuns cineva. cineva care reuseste din cand in cand, prea rar as spune eu, sa strapunga zidurile cu care l-ai inconjurat cu mare grija si pe care, din motive de tine stiute l-ai inchis acolo. lasa-l sa iasa mai des, ca e pacat. acel cineva spune lucruri putine, dar deosebite.
    mi-a placut mult acest post, iar Bach m-a uns la suflet si completeaza perfect, zic eu, linia postarii.

    RăspundețiȘtergere
  2. nu m-a deranjat deloc ce ai spus, din contra ai dreptate si ma bucur ca ai sesizat asta. numai ca unele lucruri prefer sa le tin pt mine, nu ma pot afisa gol in public.
    multumesc mult pentru aprecieri! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. crede-ma ca stiu cum e. din pacate, de multe ori pacalim si pe cine nu am vrea.

    RăspundețiȘtergere
  4. nu pacaleste nimeni pe nimeni tina, nu inteleg... scuza-ma

    RăspundețiȘtergere
  5. suze, exprimarea mea confuza, ca de obicei. nu ma refeream la o pacaleala in sine, ci la faptul ca uneori zidul ala, pe care il construim in jurul nostru, ne ascunde si privirilor celor de care, poate, nu am vrea sa ne ascundem.

    RăspundețiȘtergere
  6. Hugo spunea ca un singur cuvant adresat unui suflet , poate crea un intreg univers , care sa il umple de lumina...iar tu..esti minunat si nu mai calcula...uneori ne da cu virgula :)
    Multumesc pentru Bach...a ajuns la inima :)

    RăspundețiȘtergere
  7. mai sus era un "sCuze". bine ca n-a iesit altceva :))
    pai de ce oare se tot construiesc ziduri de cand omul a renuntat sa mai fie nomad? in special la inceputuri nu era pentru exprimarea proprietatii, nu?
    tu cand vezi un zid ce faci? il sari sau il ocolesti? :)sa nu imi spui ca depinde de zid :))

    RăspundețiȘtergere
  8. Era randul meu:)...cunosc sentimentul..:P

    RăspundețiȘtergere
  9. @tina, mie nu prea imi plac zidurile in general, dar daca sunt si trebuiesc trecute atunci le trec, nu le ocolesc, nu le sparg, doar le trec. cel putin asa imi place sa cred :) si nu depinde de zid, depinde de ce-i dupa zid :)

    RăspundețiȘtergere
  10. @cris, multumesc de compliment, cat despre ce a spus Hugo, tu ai dovedit ca are dreptate :)

    RăspundețiȘtergere