O lume clara

Imi dau seama ca eu traiesc cu totul si cu totul intr-o alta lume, nu ma uit la tv, habar nu am ce se intampla in tara, nu stiu de o stire de nimic, paralel total. Nu mai vorbesc de politica... Nu mai vorbesc de fotbal... Ma uit pe facebook si vad tot felul de cauze: sustineti Rosia Montana, stop defrisarii in transilvania, opunetiva desfintarii institutului inimii... Normal e bine sa ai spirit civic si frumos totodata, dar mi se par atat de tardive si fara noima aceste incercari subite de a te alatura unor cauze prin postarea pe wall... Dar ma rog, fiecare face ce vrea cu peretele lui, nu stiu ce m-a apucat pe mine sa bag de vina... Sa continui de unde am pornit, daca pornesc televizorul si indiferent pe ce-as da nu pot sa nu observ ca exista acea impachetare frumoasa a tot, o plastificare opulenta pe care sper sa nu fiu singurul care o vede. Pana si emisiunile de cultura unde finetea si bunul simt ar trebui sa fie marca numarul unu, sunt eclipsate de atot puternica impachetare care vrei nu vrei iti fura ochii si te duce departe de esential. Nu ma insel deloc daca spun ca traiti intr-o lume urata, bazata pe puterea bruta a falsului, o lume care era sa ma prinda si pe mine in ghiarele ei, promitandu-mi siguranta fraternizarii. Adica simplu, esti cu noi, esti ca noi - nu-ti facem rau... Eram aproape de ghiarele ei si mi-am dat seama ca nu mai aveam mult sa fiu prins, incepeam sa mint fara rost, prea obosit tot timpul sa mai pot da explicatii lungi celor dragi, bine inchegat in problemele de serviciu...
Acum cateva zile am vorbit cu un tip care mai in gluma, mai in serios imi spuse ca o "omoara" pe nevasta-sa, ca si dupa ce ajunge acasa, foloseste chiar si in comunicarea cu ea formulele specifice serviciului lui... Tot respectul pentru acest om, pentru faptul ca a constientizat problema. Intr-o astfel de lume e aproape imposibil sa-ti mai pastrezi o integritate personala si intalnesc din ce in ce mai des niste produse ale acesteia de care sincer ma ingrozesc, oameni dusi, dusi de-a binelea... Da, am si eu o vina pentru asta si nu mi-e rusine s-o recunosc si n-am nici un drept sa stau in lumea mea perfecta... Dar nu sunt destul de puternic pentru lumea voastra si nici nu vreau sa fiu vreodata... Stau aici unde-i cald si frumos.

4 comentarii:

  1. ai dreptate cu televizorul. eu nu il pornesc cu saptamanile. de exemplu, nu l-am pornit de luni, iar azi e sambata. imi produce greata.
    cat despre stiri, filme sau orice altceva, prefet netul. imi da posibilitatea sa aleg ceea ce ma intereseaza.

    RăspundețiȘtergere
  2. inca cineva ce gandeste sanatos... :)
    ma bucur!

    RăspundețiȘtergere
  3. :)gandim sanatos? majoritatea ne-ar contrazice, ar fi oripilata (eu am patit-o). dar cum am renuntat demult sa ma mai las afectata de parerea celorlalti ... si ca sa folosesc o expresie deloc academica..- "mi-e fix pix!" de ce gandesc ei. scuze pentru exprimare :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Exprimarea ta e un diamant cu perle pe langa ce folosesc eu :)
    asa ca...
    :)

    RăspundețiȘtergere